RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні подорожчала доставка газу: як платити менше

З 1 січня в Україні подорожчали тарифи на доставку газу, тому українці отримають комуналку з підвищеною ціною на газ. Але є умови, на яких громадяни мають право не сплачувати або не переплачувати платіжки за газ.

Про це розповідає консультаційний центр "Газ Правда".

Як не переплачувати

Абоненти, які не використовують газовий котел, повинні звернутися до свого оператора ГРМ із заявою про його відключення, а також змінити категорію споживання у договорі про розподіл газу. Відповідна зміна вплине на платіжки лише з 1 січня наступного року, а об’єми, які розрахували за минулий період, залишаться на рівні діючої на той період групи споживання.

Хто має право не платити

Тим домогосподарствам, які офіційно припинили постачання газу і мають Акт припинення газопостачання, відповідна плата не нараховується. Для цього, окрім опломбування або припинення газопостачання, потрібно ще розірвати договір з розподілу газу. Житель повинен звернутись до свого оператора і написати заяву про припинення постачання газу з розірванням договору про розподіл газу. Слід зазначити, що відновлення постачання газу можна здійснити лише за оплату, щоб його підключили.

Раніше ми публікували нові тарифи на газ в Україні та розповідали, в якому регіоні будуть платити більше за паливо.