RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Українці отримують космічні платіжки за комуналку: як платити менше

Жителі кількох міст України вже почали отримувати оновлені квитанції за опалення. До 100 грн за кв. м. отримують у платіжках як жителі приватних двоповерхових домівок, так і деякі споживачі з багатоквартирних будинків.

Про це повідомляє ТСН.

За даними тепломереж, нові правила нарахування плати за тепло з'явились у листопаді 2021 року. У січні громадяни, які проживають у приватних будинках, сплачиватимуть більше за теплоенергію у разі відсутності теплових лічильників. Тому, щоб не переплачувати, потрібно встановити відповідні лічильники та замінити експлуатаційні компанії.

Як вказують експерти, після того, як мешканці малоповерхового будинку встановлять лічильники, ціни за опалення зменшаться на чверть, а то і більше. Юристи зауважують, що потрібно все одно буде розплатитися за нараховане, в іншому випадку відбудеться суд, який стягне цю суму із позбавленням субсидій.

Раніше "Апостроф" писав, відповідно до змін у Законі України № 1060, починаючи із січня 2022 року постачальники газу вказуватимуть щомісячну абонплату за теплоенергію та гарячу воду у платіжках окремими рядками.