RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Влада пішла на поступки "ФОПам": за що голосуватиме Рада

Верховна Рада планує відтермінувати накладання штрафів на ФОПи, які не встановили касові апарати, до кінця 2022 року.

Про це повідомляє 24 канал.

Інформацію, щодо змін у законодавстві, що стосуються обов’язкового встановлення підприємцями РРО (регістраторів розрахункових операцій), оприлюднив 26 січня спікер Ради, Руслан Стефанчук. Це сталося після наради з лідерами фракцій.

Новий законопроект передбачає відтермінування накладення штрафів на підприємців через відсутність касового апарату. Його запропонував голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Буде поданий відповідний законопроект, по якому до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО за умови, що вонийого встановлять”, – заявив глава парламенту.

Він відзначив, що на сьогодні розрахунковий апарат відсутній у декількох тисяч ФОПів і його таки необхідно встановити до лютого. В іншому випадку – доведеться нести відповідальність.

Документ буде подано до парламенту у середу, 26 січня.

Раніше ми писали, що у вівторок, 25 січня, під стінами Верховної Ради у Києві відбулася акція "SaveФОП". Підприємці виступали проти запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО), що передбачає законопроект 5866-1.