RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Індексація пенсій в Україні: куди звертатися за перерахунком

Більшість пенсіонерів, які потрапили під реформу 2011 року, що передбачає підвищення пенсійного стажу з 20 років жінкам та 25 – чоловікам, одразу на 10 років, задаються питанням куди звертатися, щоб пенсію хоч трохи підвищили.

Про те, наскільки реальне підвищення пенсії в Україні у цьому випадку розповідає незалежний консультант Сергій Коробкін, інформує сайт "На пенсії".

Експерт зазначає, що раніше для отримання мінімальної пенсії жінкам потрібно мати 20 років стажу, чоловікам – 25 років. З 1 жовтня 2011 року цю планку різко підняли – до 30 років жінкам та 35 років чоловікам. Особливо несправедливим було нововведення стосовно тих, кому призначали пенсії після зазначеної дати. При цьому раніше призначені пенсії не урізали.

"Більш того, мінімальна пенсія для жінок зі стажем 20 років після 2011 року залишалася такою ж, як і мінімальна пенсія для жінок зі стажем 30 років" , - наголосив консультант.

У той же час, він зауважив, що останніми роками стали з'являтися додаткові надбавки саме для тих, хто має 30 років стажу і вище. Крім того, з'явилися вікові надбавки: чим старша людина і чим більша у неї стажа, тим вища пенсія.

"Так чи інакше тим, у кого стажу менше 30 років, пенсії також, хоч трохи, але періодично підвищують", - додав Сергій Коробкін.

За його словами, перевірити правильність призначення пенсії можуть у місцевому чи обласному управлінні Пенсійного фонду.

“В іншому ж доводиться чекати лише чергових “реформ” та традиційних незначних підвищень. З 1 березня – індексація, з 1 липня та 1 грудня – підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної пенсії. З 1 жовтня поточного року мінімум по 300 гривень додадуть тим, кому за 70 років. Це стосуватиметься і тих, у кого менше 30 років стажу”, - резюмував експерт.

Раніше ми писали, кому піднімуть пенсійні виплати.