RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Біткоїн звалився на тлі останніх подій в Україні

Криптовалюти, у тому числі найвідоміша з них - біткоїн, упали в ціні у зв'язку з путінським рішенням про визнання "незалежності" так званих "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляють у CNBC.

Падінню біткоїна "посприяло" й введення військ на тимчасово окуповані території Донеччини та Луганщини. Ця криптовалюта під час ранкових торгів у вівторок, 22 лютого, упав до 36 370 доларів - це найнижчий рівень за останні два тижні.

Однак згодом біткоїн зменшив свої витрати, торгуючись із падінням на 3% за 24 години до ціни 37 495 доларів за криптомонету.

Інші криптовалюти теж падали в ціні. Наприклад, Ethereum впав на 4%, XRP - на 10%.

Фахівці вбачають причину падіння в ескалації конфлікту на Сході через підписання Путіним указів про визнання "незалежності" ОРДЛО та введення військ на окуповані Росією території.

"Біткоїн, як і криптовалюта в цілому, за одну ніч рухалися разом із азійськими фондовими індексами, оскільки заголовки про російсько-українське загострення спричинили рух цін", - пояснив CNBC Кріс Дік, трейдер провайдера криптовалют B2C2.

Ethereum дещо відіграв падіння станом на 17:00 за Києвом та піднявся до 2 639 доларів. Водночас піднявся до 38 013 доларів.

Фото: CoinDesk

Раніше "Апостроф" повідомляв про перспективні криптовалюти, які можуть подорожчати в 2022 році.