RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зараз не до комуналки: чи буде штраф у разі несвоєчасної оплати за платіжками

На мирні українські міста напала Росія, в країні введено військовий стан. В умовах війни люди часто не мають можливості заплатити комунальні платежі.

Кабінет міністрів на даний момент не розповів, що буде у разі несплати, на це запитання відповіла експерт з питань у галузі ЖКГ, засновниця ГО "СПС Життя в моєму місті" та голова ГО "Кириловський Гай" Крістіна Ненно, пише "Сегодня".

Вона сказала, що якщо немає такої нагоди, платити за комуналку не потрібно.

"Це військовий стан, все заморожено – пені не буде. Нехай думають, як вижити, допомогти військовим та відбудувати країну ", – каже Ненно.

У "Нафтогазі", виданню повідомили, що поки що не отримали офіційної інформації, однак розуміють ситуацію в країні і рекомендують оплачувати комуналку за можливістю.

"Ми розуміємо ситуацію в країні, але в даний час ми не отримали офіційну інформацію про роботу платіжних систем або банківських відділень. Не виключені тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки, по можливості та залежно від ситуації ", - відповіли в "Нафтогаз".

Як повідомляв "Апостроф", міністр фінансів Сергій Марченко 28 лютого повідомив, що незважаючи на війну, ситуація з макрофінансами та бюджетом України залишається стабільною - всі громадяни отримають зарплати та соціальні виплати .