RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Можна не платити? Як бути з оплатою комунальних послуг під час війни

Після нападу РФ на Україну в країні ввели військовий стан, який повністю змінює всі сфери життя. Саме тому жителі країни почали запитувати, що робити з комунальними платежами в цей час.

Відповіддю на це запитання поділився сайт "Сегодня".

Так, експерт з питань у галузі ЖКГ, засновниця ГО "СПС Життя в моєму місті" та голова ГО "Кириловський Гай" Крістіна Ненно заявила, що не потрібно платити за комуналку, якщо зараз немає можливості.

"Це військовий стан, все заморожено – пені не буде. Нехай думають, як вижити, допомогти військовим та відбудувати країну", – розповіла експерт .

Крім того, у "Нафтогазі" повідомили, що поки не отримали офіційної інформації, але розуміють ситуацію в Україні і радять платити по можливості.

"Ми розуміємо ситуацію в країні, але поки не отримали офіційну інформацію про роботу платіжних систем або банківських відділень. Не виключено тимчасових труднощів з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки, по можливості і залежно від ситуації", - заявили в "Нафтогазі" ", додавши, що пеня і так не нараховується, тому що в країні діє карантин.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли про те, як отримати пенсію, якщо довелося залишити місце проживання під час війни.