RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Долари на руки ніхто не дасть: у Росії заборонили купувати готівкову валюту

Сьогодні, 9 березня, Центральний банк країни-терориста Росії заборонив громадянам купувати валюту в готівці, таким чином посиливши контроль за оборотом готівкової валюти.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Унаслідок санкцій проти країни-агресора з'явились обмеження в надходженні доларів до Росії, тому ЦБ вирішив заборонити росіянам купівлю готівкової валюти.

"На руки" іноземну валюту видаватимуть лише власникам валютних рахунків в обмеженому обсязі і тільки в доларах незалежно від того, в якій валюті було відкрито рахунок. Суму понад 10 тисяч доларів можна буде отримати лише в рублях за ринковим курсом на день видачі.

Такі заборони та обмеження протримаються до 9 вересня. У свою чергу Центральний банк РФ заохочує користуватись карткою "Мир" за потреби у готівковій валюті при виїзді за кордон. Однак платити нею можна лише в Туреччині, В'єтнамі, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, Таджикистані, а також у самопроголошених Південній Осетії та Абхазії.

Нагадуємо, що ЄС заборонив експорт до Росії банкнот євро та відключив сім російських банків від сервісу обміну фінансовими повідомленнями SWIFT.

Також "Апостроф" писав про те, що росіяни не можуть розплачуватися картками Visa та Mastercard за кордоном та робити покупки в закордонних інтернет-магазинах.