RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Visa та Mastercard "померли" для росіян: громадянам радять возити з собою готівку за кордон

Ключові світові платіжні системи Visa та Mastercard призупинять діяльність на території Росії. Компанії пішли на такий крок через російське військове вторгнення в Україну.

Про це поінформував Центробанк РФ.

Російський регулятор пояснив: якщо карти даних систем були випущені у Росії, то вони надалі працюватимуть в середині країні до закінчення терміну дії - дозволені операції у банкоматах, розрахунок картками, здійснення переказів з картки на картку. Тоді як усі карти Visa і Mastercard, випущені в РФ, більше не працюватимуть за межами країни - транскордонні операції стануть недоступні. Заборона, зокрема, поширюється на оплату покупок в іноземних інтернет-маркетах, використання за кордоном.

У зв'язку з цим у Центробанку порекомендували росіянам за кордоном заздалегідь зняти достатній обсяг готівки та передплатити великі витрати (готелі чи квитки).

"Кошти клієнтів на рахунках, прив'язаних до таких карток, повністю збережені та доступні", - зазначається у заяві ЦБ.

У компаніях заявили, що змушені призупинити діяльність карток через силове вторгнення Росії в Україну.

"Ця війна та постійна загроза миру та стабільності вимагає, щоб ми реагували відповідно до наших цінностей", - зауважили там.

Раніше ми повідомляли, що серед російських олігархів з оточення президента РФ Володимира Путіна стався розкол через повномасштабну війну в Україні.