RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Міжнародні системи переказу грошей скасували комісію в Україні: що потрібно знати

У підтримці України продовжує єднатися майже весь світ. Зокрема, міжнародні системи переказу коштів скасували комісію за перекази в Україну. Також додаткову допомогу надають майже всі міжнародні системи переказу коштів.

Про це повідомляє Національний банк України на своєму Telegram-каналі.

Відтепер безкоштовно можна перекинути гроші в Україну з таких міжнародних систем переказу: Western Union, MoneyGram, Ria Money Transfer, INTELEXPRESS і TransferGo.

Ria Money Transfer підтримує організацію Save the Children, яка допомагає мільйонам постраждалим дітей в Україні. Ria активізує свою глобальну мережу, щоб зібрати пожертвування клієнтів на допомогу українським дітям.

INTELEXPRESS зробив функцію миттєвих та безкоштовних переказів на спецрахунки для збору грошей на ЗСУ та гуманітарну допомогу постраждалим жителям України.

Euronet також оголосила скасування комісії за свої послуги для українців. Таким чином, люди, у яких є платіжні картки, що емітовані в Україні, можуть безкоштовно зняти готівку у банкоматах України та ще таких країн: Польща, Угорщина, Словаччина та Румунія. Саме туди евакуювались більшість українців, які вирішили виїхати за кордон.

Польська Blik відтепер має сторінку для користувачів, які хочуть допомогти ЗСУ виключно у межах Польщі. Кошти, які відправлятимуть користувачі цієї системи, надходитимуть на рахунок НБУ, відкритий у державному банку Bank Gospodarstwa Krajowego у Республіці Польща.

Нагадаємо, в Україні у час воєнного стану низка банків ввели кредитні канікули для своїх позичальників. Термін дії відтермінування сплати боргу у кожній фінустанові різний.