RU  UA

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Терміни подання декларації за 2021 рік перенесли: що змінилося і коли подавати

Платникам податків в Україні через воєнний стан, який був оголошений 24 лютого, перенесли строки звітування та подання декларацій.

Про це попереджає прес-служба Головного управління Державної податкової служби у Волинської області.

Зокрема, мова йде про фізичних осіб, підприємців та юридичних осіб.

Платникі податків в Україні мають право подати звіти до органів ДПС через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності.

Як наголошують у Державній податковій службі, це один з механізмів захисту інтересів платників податків, який почав працювати у країні із 7 березня 2022 року. У ДПС запевняють, що поки в Україні триває воєнний стан, а також протягом трьох місяців після його завершення - до платників податків не застосовується адміністративна або кримінальна відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання звітності.

Якщо фізособи, юрособи чи підприємці не встигають відзвітуватися перед податковою навіть після завершення воєнного стану через те, що вони брали участь у бойових діях, їх також звільняють від будь-якої відповідальності.

"У цьому випадку звітність чи документи подаються не пізніше 30 календарних днів з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали подання звітів. У період дії воєнного стану або стану війни будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітного характеру уповноваженими органами не здійснюються", - додали у прес-службі ГУ ДПС.

Податківці також закликали громадян, за наявності належних умов, надати передбачені законодавством документи до територіальних органів або через електронний кабінет.

Раніше ми розповідали, що українці можуть до травня не сплачувати податок на прибуток за 2021 рік.