RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Сьогодні останній день сплати податків на прибуток за 2021 рік: чи можна не платити

Платники податку на прибуток мають сплатити його до 11 березня, однак у разі неможливості сплати, борг за ним можна буде сплатити і після війни. До 31 травня – дати закінчення карантину – штрафи щодо нього не нараховуватимуться.

Про це повідомили у Державній податковій службі України. Податківці попросили платників якомога швидше погасити виплати.

Як зазначається, Законом № 2118-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану" платники звільнені від відповідальності у разі неможливості виконання своїх податкових обов'язків. Але після припинення дії воєнного стану платники зобов'язані виплатити податки разом із заборгованістю. Також сюди додається фінансовий штраф, який почне нараховуватись із 31 травня у зв'язку з дією карантинних обмежень в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти повідомили про відсутність пені при несплаті за комуналку в період воєнного стану в Україні.