RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Спільними зусиллями ми зможемо повернути всіх додому і відновити Україну - міністерка економіки

Більше 2,5 млн громадян вимушені були покинули Україну внаслідок військового вторгнення Росії. Аби повернути їх додому, необхідно створити безпечні умови.

Україні потрібна фінансова та гуманітарна допомога, а також посилення армії, заявила віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Війна, розв’язана росією, спровокувала міграційну кризу в Європі, небачену з часів Другої світової війни. Більше 2,5 млн українців уже виїхали за кордон, і ця цифра буде лише збільшуватися. Люди вимушено залишають свої домівки, рідних та близьких, щоб врятувати свої життя та життя своїх дітей", - зазначила Свириденко.

Сьогоднішня криза має низку відмінностей від попередніх хвиль міграції до ЄС. Переважна частина українських біженців - це жінки та діти, які мріють повернутись додому, щойно це буде безпечно. Вони не мають мети "осісти" в Європі, вони чекають на завершення бойових дій.

Тому після перемоги України важливо відбудувати країну та ухвалити рішення про включення її до Євросоюзу. За словами Свириденко, таким чином цивілізований світ усуне корінні причини міграційної кризи, допоможе біженцям з’єднатися зі своїми родинами та створить базу для подальшого відновлення та розвитку України.

"Україна щиро вдячна всім країнам світу, які сьогодні дають прихисток нашим громадянам. Водночас, спільними силами ми можемо зробити так, аби біженці якомога швидше реалізували свою мрію про повернення додому", - додала міністерка.