RU  UA

Український експерт про розвал російської економіки: дешева робоча сила з РФ не завадить

Економіка України зараз у важкому стані, але після завершення війни і нашої перемоги Україні буде надано достатньо допомоги для відновлення країни.

Про те, як відновити нашу економіку після війни та чи буде залучено до роботи дешеву робочу силу з Росії, в ефірі телеканалу Апостроф TV розповів інвестиційний банкір та економіст Сергій Фурса.

Фахівець зазначив – перед початком війни Україна мала найбільший рівень доходів населення за всю історію, мали рекордний ВВП, тепер доведеться довго повертатися до попередніх показників.

Проте, коли російська армія залишить територію України, західний світ заллє нашу країну грошима, які вже зараз обговорюються на рівні деталей. Крім того, знадобиться фінансування та кредити з боку міжнародних партнерів, буде сформовано план Маршалла, як після Другої Світової у західній Європі.

к тільки Путін піде, відновлення економіки може відбутися дуже високими темпами. Хоча зараз ми констатуємо удар, щодня втрачається 50% ВВП. Зараз ми заробляємо вдвічі менше, руйнується інфраструктура, і все це дуже стресово для економіки. Але те, що потім відбудеться з Росією, на Україну не матиме впливу. Хіба що буде багато біженців з Росії – дешева робоча сила не завадить", - заявив Фурса.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Російська економіка буде валитися в пекло, а олігархи вже хочуть задавити Путіна – економіст.