RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Сім'ям загиблих українських військових виплатять 15 мільйонів: Кабмін ухвалив рішення

Уряд виділив 15 мільйонів гривень на одноразові виплати сім'ям загиблих військовослужбовців ЗСУ, які виборювали незалежність України. Сума буде розділена рівними частками на всіх отримувачів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, інформує "Сегодня".

Також допомогу та компенсацію матеріальних витрат нададуть сім'ям загиблих військовослужбовців на проведення похорону.

Відповідно до Закону України "Про соціальний та правовий статус військовослужбовців та членів їх сімей" щомісячне грошове забезпечення отримують сім'ї тих військових, яких захопили в полон або зникли безвісти. У той же час, закон не поширюється на сім'ї тих, хто здався в полон добровільно.

При переїзді військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, які перебувають на кадровій військовій службі та військовій службі на заклик осіб офіцерського складу, до іншого населеного пункту, також надають підйомну допомогу. Але ці виплати надаються тоді, коли переїзд здійснюється у зв'язку із службою – призначенням на нову військову посаду, передислокацію військової частини тощо.

Підйомна допомога надається у розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця плюс 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім'ї, який переїжджає з ним на нове місце.

Також закон передбачає фінансову допомогу на оздоровлення та державну допомогу військовим та їхнім сім'ям з дітьми.

Члени сімей військовослужбовців мають право оплачувати лише 50% вартості медичного обслуговування у закладах охорони здоров'я ЗСУ. Також є пільгове санаторно-курортне лікування. 50% знижка надається і на оплату житла та комунальних послуг.

Раніше ми писали, які виплати отримують військові пенсіонери в Україні.