RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чи можуть неповнолітні вивозити валюту з України: детальна відповідь

Багатьом жінкам із дітьми, рятуючись від війни, доводиться їхати в "нікуди" і більшість із них хочуть мати фінансову подушку за кордоном. Якщо раніше на митниці були обмеження щодо вивезення валюти, то зараз умови дещо послабили – на кожного члена сім'ї, зокрема і на дитину, дозволяється вивозити по 10 тисяч.

Про це повідомляє НБУ, у ході круглого столу, проведеного "Фінансовим клубом".

"10 тис. євро без декларування „на кожну людину", а особа не обов'язково має бути повнолітньою. Якщо виїжджає мати з трьома дітьми, вони можуть без декларування вивезти 40 тис. євро", - сказав директор департаменту відкритих ринків Національного банку Олексій Лупін. Він додав, що можна взяти довідку у банку про зняття валюти чи конвертацію.

Також, експерт звернув увагу на те, що декларувати гроші діти справді не можуть, проте в умовах воєнного часу не йдеться про декларації.

"Коли проводиться процедура декларування, неповнолітня особа не може декларувати. Тоді дорослий, який супроводжує дітей, за всіх декларує, заповнює цей бланк. Діти не можуть заповнити. Але для провезення у нас немає обмеження на вік. Кожне, навіть немовля, може вивезти 10 тис. євро", - резюмував він.

Раніше ми писали, що в ЄС ухвалили план щодо дій з українськими біженцями.