RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Післявоєнні тенденції: де в Україні подорожчає житло, а де подешевшає

Після війни нерухомість у західних регіонах України, найімовірніше дорожчатиме. Відсоткове співвідношення подорожчання залежатиме від масштабів руйнувань на сході країни.

Про це власник агентства Burdinsky Realty Андрій Бурдинський розповів виданню Delo.ua.

З початку російського вторгнення в Україну ціни на квартири в західних регіонах, що є сусідами зі Львівською областю, не надто зросли. Наприклад, 1-кімнатна квартира на вторинному ринку обійдеться у суму від 30 тисяч доларів, а за житло в самому центрі доведеться викласти від 35 до 50 тисяч доларів. При цьому ціна квартири в новобудові в цих містах становить 800-1000 доларів за квадратний метр.

За словами експерта, прогнозувати, яким буде попит на оренду та купівлю-продаж після війни, поки що і складно, і рано. Проте, він стверджує, що якщо війна затягнеться, попит на житло в столиці впаде ще більше. У нього точно перестануть вкладати гроші інвестори з-за кордону, які останні 10 років активно купували квартири у центрі Києва, щоби здавати їх в оренду.

“А ціни на житло на заході країни, ймовірно, зростатимуть. Через близькість до Заходу, який здається свого роду безпечним кам'яним муром, житло там буде однозначно дорожчим. І масштаби цього "дорожче" безпосередньо залежать від руйнувань на сході України. Що більше будинків там постраждає, то дорожче буде тут”, — підсумував Андрій Бурдинський.

Раніше експерти розповіли, чи по кишені українцям, які виїхали до Європи через війну, купити там нерухомість.