RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Росія вже на порозі технічного дефолту: у чому причина

Міністерство фінансів країни-агресора (Росії) вперше оголосило про виплату зобов'язань за суверенними єврооблігаціями перед іноземними кредиторами в рублях.

Про це повідомила "Економічна правда".

Стало відомо про те, що іноземний банк-кореспондент відмовив у виконанні доручень з єврооблігацій з терміном погашення у 2022 році та 2042 році - загальна сума склала 649,2 млн. доларів США. Конвертація у валюті можлива лише в тому випадку, якщо Росія поверне доступ до заморожених рахунків за кордоном.

У перекладі загальнодоступною мовою, це може статися у разі зняття санкцій з Росії. Поки "за поребриком" вважають свої зобов'язання перед іноземними кредиторами "виконаними", ті ж кредитори здебільшого не визнають карбованець як засіб погашення боргу. У цьому випадку російське керівництво може оголосити про технічний дефолт.

Але цьому може стати на заваді одна умова - після першої хвилі санкцій 2014 року, коли Росія окупувала Крим і почала неоголошену війну на Донбасі, в країні додавати у свої євробонди після 2018 року можливість виплати в рублях як альтернативу.

У той же час повідомляється, що Росія все ж таки зуміла викупити 72,4% своїх євробондів з погашенням 4 квітня за рублі.

Раніше ми повідомляли, що Центральний банк Росії де-факто вирішив відмовитися від єдиного курсу федеральної грошової одиниці - рубля.