RU  UA

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росія відмовилася від єдиного курсу рубля: якими будуть наслідки

Центральний банк Росії де-факто вирішив відмовитися від єдиного курсу федеральної грошової одиниці - рубля.

Про це повідомив РБК.

У банку рекомендували кредитним організаціям вжити заходів для коригування підходів для встановлення курсу купівлі-продажу валюти клієнтам-юридичним особам. Для компаній-імпортерів, які купують валюту з метою здійснення розрахунків за імпортними контрактами, максимальне відхилення курсу в банку від біржового рівня не повинно перевищувати 2 рублі.

Аналогічне відхилення пропонується встановити для корпоративних клієнтів, які мають валютні кредити або облігації. Це можливо, якщо валюта купується для розрахунків за такими зобов'язаннями.

Для тих юридичних осіб, які купують валюту з метою проведення операцій за наявності дозволу спеціальної урядової комісії, ціна придбання не повинна перевищувати курс на біржі більш ніж на 2 рублі.

У той же час для інших компаній пропонується розширити діапазон спредів (різниця між ціною купівлі та продажу валюти - "Апостроф") щодо обмінних операцій у таких валютах, як долар, євро та фунт стерлінгів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що великі світові корпорації продовжують покидати російський ринок через війну в Україні, яку почав президент РФ Володимир Путін 24 лютого. На шляху до дефолту, Росія також втрачає світових споживачів російської нафти та газу.