RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Що робити, якщо ви пропустили виплату пенсії через війну: влада дала відповідь

Незважаючи на війну, держава робить все можливе, щоб громадяни вчасно отримували необхідні виплати, зокрема пенсію. Проте, це вдається не завжди з причини окупації деяких міст або активних бойових дій.

Про те, як забрати пенсію тим, хто не міг це вчасно зробити, в інтерв'ю "Фактам" розповіла Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Спеціальний механізм передбачає, що всі кошти для соцвиплат у певних регіонах перерахують до Ощадбанку. Потім із банку гроші будуть перераховувати людям на карти або ж видавати їх на руки.

Якщо людина отримує субсидію, пільги або грошову допомогу на картку, то їй не потрібно нікуди звертатися і нічого робити. Кошти автоматично прийдуть на її діючий рахунок.

На "Укрпошту" здійснюється грошовий переказ через міжнародну платіжну систему My Transfer. У цьому випадку, щоб отримати гроші, людині доведеться звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальний податковий номер) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України.

Такий механізм діятиме у квітні у 8 областях України:

  • Донецька область: Волноваський, Маріупольський райони та міста Вугледар та Маріуполь;
  • Запорізька область: Васильківський, Мелітопольський, Пологівський та Бердянський райони та міста Мелітополь, Енергодар, Бердянськ, Токмак;
  • Київська область: Бучанський та Вишгородський райони та міста Буча, Ірпінь, Славутич;
  • Луганська область: всі міста;
  • Сумська область: Охтирський район у межах колишнього Тростянецького району;
  • Харківська область: більшість районів та міст;
  • Херсонська область: Високопільський район;
  • Чернігівська область: всі міста та райони.

Лазебна наголосила, що всі ті, хто не зміг забрати свої виплати, можуть це зробити протягом двох місяців від 18 березня.

"Ми розуміємо, що зараз в окремих випадках потрібен час, щоб дістатися до відділення Ощадбанку. В окупованих містечках не працювало нічого, і тільки зараз, коли наші Збройні Сили звільняють ці міста, люди з них отримують можливість звернутися за переказом. Тому громадяни, які не встигли отримати свої виплати за березень через переказ, мають можливість це зробити протягом двох місяців з моменту зарахування. У березні воно відбулося 18 числа", – пояснила міністр соцполітики.

Крім того, можна звернутися до Ощадбанку з проханням перенаправити кошти до будь-якого іншого банку, і в нього вже забрати гроші.

Лазебна наголосила, що навіть якщо одержувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, усі належні суми видадуть у наступних виплатах.

Раніше ми писали, що в Україні за умов війни пенсії платять "неофіційно".