RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Соцдопомога під час війни: які є види, кому не дадуть і як оформити

Державна соціальна допомога переселенцям виплачуватиметься в період дії воєнного стану та одного місяця після його завершення. Під час війни немає потреби звертатися за її перепризначенням.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Допомога надається тимчасово переміщеним особам (ВПО), які переїхали з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя, а також території, де йдуть бойові дії. Ці регіони визначено у переліку, затвердженому розпорядженням уряду України.

Виплати не призначаються переселенцям, які зареєструвалися як ВПО до 24 лютого 2022 року у регіонах, що не входять до цього списку, крім тих, хто отримував щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату послуг ЖКГ.

Зазначається, що кошти виплачуватимуть щомісяця у розмірі 3 тисячі гривень для людей з інвалідністю та дітей та 2 тисячі гривень – для інших осіб.

Для того, щоб отримати допомогу, переселенцю необхідно стати на облік та отримати відповідну довідку, а також подати заяву на отримання допомоги на проживання до структурного підрозділу із соцзахисту населення або центру надання адміністративних послуг. Також це можна зробити через портал Дія.

Раніше в Україні почала діяти держпрограма з працевлаштування внутрішніх переселенців. Роботодавцям виплачуватимуть по 6 500 грн за кожного нового працівника.