RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Кому перерахують пенсію у квітні і коли дадуть підвищені виплати

Незважаючи на війну в Україні, пенсії та зарплати виплачуватимуть у строк та в повному обсязі. Більше того, у квітні буде перераховано виплати частині працюючих пенсіонерів.

Про це повідомляє "На пенсії".

Підвищення стосуватиметься лише тих, хто має з моменту призначення пенсії або її попереднього перерахунку 24 місяці трудового стажу. При цьому 24 місяці додаткового трудового стажу мали набратися до лютого цього року.

Таких пенсіонерів в Україні близько 2,5 мільйона. З 1 квітня перерахунок пенсій для них провадиться автоматично. Розмір підвищення залежить від зарплати та нового страхового стажу. Враховуватимуться лише параметри, вигідні для пенсіонера. Якщо зарплата, яку він отримує зараз, нижча за ту, яку він отримував, коли йому призначали (перераховували) пенсію, то врахують лише стаж. А якщо поточна зарплата вища, то враховуватимуть і стаж, і зарплатню.

Проте хоча перерахунок і буде здійснено у квітні, підвищені виплати пенсіонери почнуть отримувати лише у липні. Саме тоді вони отримають надбавку одразу за чотири місяці.

Раніше "Апостроф" розповідав, як евакуюваним українцям отримати свої пенсійні виплати.