RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Прив'язки" не буде: як вибрати житло замість зруйнованого окупантами

Українці, які втратили своє житло через війну, розв'язану Російською Федерацією, зможуть обирати місце, де отримати новий будинок.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"Зруйновані приватні житлові будинки, садові та дачні будинки будуть відновлюватися державою на земельній ділянці, де вони розміщувалися. Що стосується квартир – на тій же ділянці, де стояв багатоквартирний будинок, може бути побудований аналогічний. Він також може бути побудований у тому ж кварталі. Але ми спеціально не обмежуємо прив'язку до місця проживання, тому люди зможуть самі вибрати населений пункт, де хочуть жити", - поінформувала нардеп.

При цьому Шуляк вказала, що новий населений пункт, який буде обрано, має відповідати населеному пункту, в якому мешкали до війни за певними характеристиками. Наприклад, – за кількістю населення. За її словами, вартість квадратних метрів у великих і невеликих містах відрізняються.

"Якщо ж людина з меншого міста захоче жити, наприклад, у Києві – ми передбачили механізм доплати за житло. Однак у нас є віра, що люди здебільшого повертатимуться у свої будинки", - додала вона.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомив про те, кому дадуть компенсацію за зруйноване війною житло під час смерті власника.