RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні відновили операції з нерухомістю: що ще заборонено

В Україні відновлено операції з нерухомістю, які з початком широкомасштабної збройної агресії Росії були призупинені.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції у Facebook.

Проведення державної реєстрації прав власності на нерухоме майно стало неможливим, оскільки було закрито доступ до частини реєстрів. Проте згодом на певній частині території країни доступ до частини з них відновили. Також визначили особливості нотаріальної діяльності та функціонування єдиних та держреєстрів під час війни.

Як йдеться у повідомленні, для відновлення функціонування ринку нерухомості та державної реєстрації прав на неї та бізнесу - було унормовано особливості надання нотаріальних послуг, зокрема щодо посвідчення правочинів із нерухомістю, а також доступу до Держреєстру прав на нерухоме майно і Єдиного держреєстру юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до постанови уряду, під час воєнного стану та упродовж одного місяця з дня припинення/скасування нотаріальні дії можуть здійснюватися з урахуванням особливостей/заборон.

Наразі заборонено:

  • здійснення дій за довіреністю від імені фізосіб;
  • передача майна у статутний капітал чи отримання через вихід із товариства;
  • відчуження нерухомості раніше ніж за місяць;
  • вчинення нотаріальних дій поза межами області.

Раніше у "Дія" з'явилася послуга із компенсації громадянам України за зруйноване житло. У застосунку вже доступна подача заявок на відшкодування збитків.