RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Дефолт Росії: як це вдарить по економіці країни-агресора

Дефолт Російської Федерації негативно позначиться на економіці. Країні-агресору доведеться запустити цілу серію дефолтів державних підприємств, постраждають і приватні компанії

Про те, що чекає Росію, повідомляють фінансові аналітики.

Так, наступна виплата за державним боргом Росії призначена на 27 травня. Якщо термін дії дозволу Управління США з контролю за іноземними активами на проведення доларових платежів, який добігає кінця 25 травня, не продовжать - Росія не зможе зробити наступну виплату за держборгом. Після чого настане повноцінний дефолт.

При цьому, Росія навряд чи сама визнає дефолт, проте разом із санкціями його наслідки стануть колосальними.

Оголошення дефолту запустить цілу серію дефолтів російських державних компаній, адже теж зіштовхнуться з труднощами з погашенням своєї зовнішньої заборгованості.

Вже зараз цей процес уже почався серед російських держкомпаній. Так, "Російські залізниці" у квітні не змогли зробити черговий платіж за своїми єврооблігаціями на 250 мільйонів швейцарських франків. Це вважається дефолтом з цього випуску облігацій. А за ним підуть й інші.

Негативний розвиток ситуації очікує і на приватників. Зокрема, одна з найбільших російських золотодобувних компаній Petropavlovsk не змогла здійснити платіж за взятою позикою, через що понизився рейтинг до вибіркового дефолту. Компанію не врятувало і те, що має реєстрацію у Великій Британії.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Експропріація всієї країни: що дасть Україні дефолт Росії