RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Комуналка під час війни: скільки українці платитимуть улітку

Під час воєнного стану в Україні комунальні рахунки залишаться на рівні 24 лютого 2022 року - початку російського повномасштабного вторгнення на українську територію. Оплачувати безпечно комуналку можна через онлайн-сервіси.

Про тарифи на комуналку розповідає "Апостроф".

Відповідно до постанови Кабміну за 29 квітня цього року №502 "Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану", органам, які займаються встановленням тарифів на житло, постановили не підвищувати ціни на теплоенергію, її постачання, гарячу воду, централізоване водопостачання та водовідведення для мешканців України.

Також згідно з постановою рекомендується використовувати тарифи за 24 лютого 2022 року:

  • для громадян, які витрачають до 250 кВ-год на місяць – 1,44 грн/кВт-год;
  • для громадян, які витрачають понад 250 кВ-год на місяць – 1,68 грн/кВт-год.

Ціна на газ із ПДВ становить приблизно 7,96 грн/куб. м. Такий тариф діє у ЦК "Нафтогаз України".

Сплатити комуналку можна через банк, так і онлайн. Касиру в банку потрібно надати такі дані: особовий рахунок, адресу, ПІБ власника, реквізити постачальника вказані у рахунках за минулі місяці. Касир скаже точну суму внесення за комуналку та залишиться лише заплатити її на місці.

По можливості варто оплачувати комунальні послуги за житло онлайн, оскільки це безпечніше під час воєнного стану. Для цього існує ціла низка онлайн-сервісів: Приват24, застосунок Monobank, Portmone, iPay, EasyPay. Також можна скористатися особистим кабінетом на сайті компанії, що обслуговує, або відповідним чат-ботом в месенджерах.

Раніше ми розповідали, через що і кому в Україні відключити електрику під час війни.