RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні змінили правила виплати по безробіттю: що потрібно знати

З 7 травня в Україні почали діяти нові правила отримання допомоги з часткового безробіття. Очікується новий порядок отримання разової допомоги для відкриття ФОП, нові правила отримання дозволу на працю іноземців та можливість розірвання трудових договорів ВПО через Центр зайнятості.

Про це повідомляє " Дебет-Кредит".

Перші зміни внесено до Закону про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у разі безробіття.

Зокрема, виключено норму, що у разі зміни застрахованою особою місця проживання виплата допомоги по безробіттю триває лише після реєстрації її в установленому порядку як безробітного за новим місцем проживання. Це сталося через поточну ситуацію з війною та покликане захистити інтереси переселенців.

Також надання одноразової фінансової допомоги для організації підприємницької діяльності здійснюється відповідно до статті 27 Закону України "Про зайнятість населення". А цю статтю виклали у новій редакції.

Із Закону про БНЗ виключили норму, що одноразова виплата допомоги безробітним для організації безробітної підприємницької діяльності здійснюється протягом 14 днів після дня здійснення державної реєстрації юридичної особи, фізичної особи – підприємця.

Також додано згадку, що одноразова виплата допомоги безробітним для організації безробітної підприємницької діяльності здійснюється у розмірі допомоги безробітним, нарахованої відповідно до цієї статті, у розрахунку на рік.

Це означає запровадження нового порядку отримання майбутніми ФОП допомоги. А сам порядок надання допомоги з безробіття вже визначається Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" пояснював, як оформити допомогу по безробіттю в Діє .