RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Виплати пенсіонерам із окупованих територій: де і коли можна отримати гроші

Унаслідок тимчасової окупації деяких територій України російськими війська частина отримувачів державних виплат не може забрати кошти у відділеннях Укрпошти. Водночас кожна пенсія, субсидія та інша соціальна допомога фінансується, тому гроші зберігаються на рахунках.

Про те, де і як можна отримати кошти, повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна у своєму інтерв'ю.

Якщо людина не має змоги звернутися до "Ощадбанку" за коштами, які зараз спрямовують туди на індивідуальні рахунки, то вся сума пенсії зберігається. Одразу після відновлення роботи Укрпошта доставить людині всю неодержану суму за місцем проживання.

"Ми робимо все, що від нас залежить, щоб підтримати наших громадян на окупованих та обстрілюваних територіях. Але я розумію, що залишається частина людей там, які не можуть вирватись на безпечні території, не можуть використати ті кошти, які ми їм перерахували на картки, а банки та пошта не можуть їм зараз довезти готівку через дії ворога", - сказала Лазебна.

Пенсіонер, який переселився на безпечну територію, то він має звернутися до ПФУ, тоді пенсію доставить Укрпошта за новим місцем перебування, або ж це зробить "Ощадбанк" чи інший уповноважений банк, який він сам обере.

"Я вірю у Збройні Сили України і в те, що найближчим часом завдяки ним у нас не залишиться окупованих територій, і люди зможуть використовувати допомогу, яку ми їм нарахували", - резюмувала міністерка.

Раніше "Апостроф" писав, як відбувається виплата пенсій на тимчасово окупованих територіях.