RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Частина пенсіонерів отримає одразу чотири доплати: названо термін видачі

У березні пенсії проіндексували непрацюючим пенсіонерам, а у квітні – підвищили тим, хто продовжує працювати. Проте виплатять кошти лише влітку.

Про те, як буде відбуватися процедура нарахування розповідає "Апостроф".

В Україні, станом на квітень, проживає понад 3 млн працюючих пенсіонерів. Попри індексування пенсій у квітні, додаткові виплати вони зможуть отримали лише у липні – це пов'язано з термінами здавання податкової звітності. Доки її не надали, не можна зрозуміти хто із пенсіонерів працював, яку зарплату, з якої платився Єдиний соціальний внесок, отримував. Коли ці відомості надійдуть у податкову та Пенсійний фонд, тоді та можна буде перерахувати пенсії.

Тим громадянам, що продовжують працювати навіть на пенсії, виплати будуть перераховуватися один раз на два роки. Тобто, підвищену пенсію зможуть отримати ті, хто вже понад два роки працює після виходу на пенсію, або, якщо пройшло два роки після попереднього перерахунку пенсій.

Варто зазначити, що пенсія за збільшенням стажу буде перерахована усім працюючим пенсіонерам. У той же час, пенсію із зарплати перерахують тим пенсіонерам у яких зарплата зараз значно вища за ту, яку вони отримували при виході на пенсію. У випадку, якщо на сьогодні зарплата нижча, перерахування відбуватися не буде.

Оскільки пенсії були підвищені у квітні, у липні пенсіонери, що працюють, зможуть отримати чотири доплати: за квітень, травень, червень і липень.

Раніше ми писали, що в Україні відновили індексацію пенсій військовослужбовцям, держслужбовцям та науковцям. Вона відбуватиметься щороку 1 березня.