RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українцям хочуть зменшити зарплати на офіційному рівні: у чому небезпека законопроекту

Законопроект "Щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність" № 5371, який планують прийняти в Україні, може стати на заваді набуттю членства України в ЄС.

Про це заявив експерт з трудового права та голова організації "Соціальний рух" Віталій Дудін, інформує "Соцпортал".

Головна авторка документа - депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова - зареєструвала законопроект ще минулого року.

Якщо законопроект ухвалять у другому читанні, Кодекс законів про працю України буде доповнено главою ІІІ-Б під назвою "Договірний режим регулювання трудових відносин", норми якої дозволять в договірному порядку звужувати права працівників на підприємствах зі штатом до 250 осіб, тобто більшості трудящих.

"Такий поділ людей на "сорти" суперечить духу соціальної та демократичної держави. Від надмірного розширення свободи договору виграють саме роботодавці, адже вони мають реальну змогу нав’язати невигідні працівникам умови. Для працівників "договірний режим" означатиме звільнення без причин, надурочні роботи за надуманими підставами або перенесення відпусток без їх згоди", — вважає Дудін.

Експерт наголосив, що ухвалення проекту погіршить євроінтеграційні перспективи України.

"Парламентський комітет з питань інтеграції України з ЄС встановив невідповідність змісту Проекту нормам Угоди про асоціацію та конвенцій Міжнародної організації праці", - резюмував він.

Раніше ми писали, як не втратити роботу під час евакуації.