RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

В Україні різко злетять ціни на продукти: Зеленський назвав терміни

Розв'язана рашистами війна проти України може спровокувати катастрофічне зростання цін на продовольство у світі, зокрема, - на зерно. Ознаки цього виявляться вже у липні.

Про це під час виступу перед індонезійськими політиками повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що зараз 22 млн. тонн зернових знаходяться в українських сховищах – і направити їх на світовий ринок, "де вони необхідні", поки що неможливо.

"Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом на інше продовольство можуть катастрофічно зрости. І урядам країн-експортерів продовольчих товарів доведеться приймати рішення щодо закриття експорту тієї чи іншої агропродукції зі своїх країн – щоб утримати внутрішні ціни від вибухового зростання" , – розповів Зеленський.


Він наголосив: наближення катастрофи стане особливо явним уже у липні, коли у багатьох державах закінчаться запаси минулорічного врожаю. За словами Зеленського, це призведе "до злиднів бідних людей, а середній клас втратить значну частину своїх коштів та заощаджень".

"І це я навів лише один аспект того, як війна, розв'язана Росією, впливає на весь світ. А таких аспектів, крім загрози голоду, хаосу, справді багато", – резюмував президент України, додавши, що за оцінкою ООН у 2022 році через війну голод охопить "додатково 40-50 мільйонів людей у світі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що нашій планеті загрожує глобальний голод через дії російських окупантів.

Раніше "Апостроф" також писав, що президент України Володимир Зеленський на саміті G7 у відеоформаті повідомив, що якщо буде організація країн – експортерів зерна, які поважають міжнародне право, цінують демократію та прагнуть захищати права людини, то "ми зможемо дати стабільність постачанням продовольства та здобути історичну перемогу над голодом ”.