RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дефіцит палива: у Європі вигадали, як можна економити бензин

На європейські країни насувається дефіцит палива, оскільки до кінця 2022 вони хочуть повністю припинити імпорт нафти з РФ. Тому з метою економії бензину та дизпалива в ЄС вирішили змусити водіїв їздити повільніше.

Про це повідомляє Uamotors.

Наразі Євросоюз проводить відповідні консультації з країнами-учасницями. Пропонується обмежити швидкість на позначці 100 км/год. Остаточного рішення про обмеження швидкості у всіх європейських країнах ще не ухвалено.

Обмеження швидкості зараз є однією з найактуальніших тем у Німеччині. Там екологи та деякі політики вже давно хочуть обмежити швидкість на автобанах до 130 км/год. Німецькі автомобільні клуби виступають проти такого заходу.

Так, Automobilclub von Deutschland, один із найстаріших автомобільних клубів Німеччини, вважає, що якщо ввести обмеження швидкості для зниження витрати палива, то ефекту від цього буде дуже мало, і це не врятує від можливого дефіциту бензину та дизельного палива.

Міністр енергетики Люксембургу Турмес вважає, що в ЄС потрібно здійснити загальноєвропейське скоординоване обмеження швидкості. Багато європейців так і чинять самостійно через рекордні ціни на паливо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Німеччина має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року. Це рішення не залежить від наступного пакету санкцій Євросоюзу проти Росії, в якому, зокрема, йдеться про ембарго на роснафту.