RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рятуватимуть від голоду Африку та Близький Схід: Польща допоможе Україні в експорті зерна

Польща буде економічним хабом для незалежної України і допоможе в експорті заблокованого в морських портах зерна та інших товарів, заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

Про це повідомляє українська реакція Польського радіо.

За його словами, Варшава отримає фінансування від Євросоюзу, щоб збільшити потужність і покращити інфраструктуру. Він наголосив, що експорт зерна з України був однією з головних тем під час засідання Європейської ради 30-31 травня, і додав, що це була тема номер два одразу після війни в Україні.

"Це кілька десятків мільйонів тонн зерна, близько 50 млн тонн зерна на рік, без яких населення Північної Африки та Близького Сходу може мати серйозні проблеми з харчуванням, із забезпеченням продовольства", - зазначив Моравецький.

Польський прем'єр зазначив, що вже сьогодні готується кілька угод між міністерствами, які, з одного боку, допоможуть Україні, а з іншого боку, дадуть Польщі економічний імпульс, і що "це угода про експорт українського зерна".

Більше про те, як Росія краде в України зерно та блокує його експорт, читайте на "Апострофі" у статті: Хлібний бунт: як Росія поставила мир на межу голоду