RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Українцям хочуть списати борги за кредитами за зруйноване житло: до влади вже є питання

В Україні можуть затвердити списання заборгованості за деякими споживчими кредитами.

Про це повідомив нардеп від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетьманцев.

За його словами, народні депутати разом з головою Нацбанку та прем'єр-міністром України погодили розробку законопроекту, який передбачає списання заборгованості щодо споживчих кредитів.

Йдеться про ті позики, оформлених для придбання об'єктів нерухомості та транспортних засобів, які були знищені під час повномасштабних бойових дій.

"У ВР внесемо законопроект протягом наступного тижня. Людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт", - додав Гетьманцев.

Разом з цим, українці в коментарях скептично поставилися до подібної ініціативи щодо списання заборгованості за споживчими кредитами. Громадяни поцікавилися, чи отримуватимуть компенсації кредитори у разі затвердження такого законопроекту.

"По суті просто перекласти всі ризики на банківську систему?", "Просто списання? Кредитор отримає якесь відшкодування?", "Хіба це не питання страхування ризиків? Там же перестрахувальні міжнародні компанії мають бути присутніми?", "Попали ті, хто поспішав виплатити достроково", "А як бути тоді з тими, хто давав? За рахунок держави рефінансування? Зраду не шукаю, просто уточнюю", - написали українці у коментарях під публікацією нардепа.

Раніше ми розповідали, кому банки після завершення кредитних канікул можуть піти назустріч та реструктуризувати борги.