RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам: виникла несподівана проблема

У червні в Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Вони отримають надбавку одразу за три місяці, проте виникли труднощі зі звітністю роботодавців.

Про це повідомила голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна під час телемарафону.

"Я сподіватимусь, що наші можливості держбюджету дозволять виконувати календар підвищення пенсій. Так, як ми зробили це у березні. Ми проіндексували пенсії, незважаючи на війну. Також зараз ми робимо автоматичне перерахування пенсій працюючим пенсіонерам. Але є складнощі щодо звітності роботодавців, де працюють ці пенсіонери, тому зараз за травень Пенсійний фонд здійснить перерахунок і люди, починаючи з червня, отримуватимуть свої виплати", – уточнила вона.

Перерахунок пенсій здійснюється автоматично на підставі звітності роботодавців про страхові стажі та заробітну плату, придбані після 1 березня 2020 року. Він поширюється на тих пенсіонерів, яким пенсію було призначено або вже перераховано два роки тому, тобто до 1 квітня 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", у 2022 році в Україні заплановано кілька етапів підвищення пенсій. До кінця року очікується ще три підвищення.