RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Продають "бодягу" за захмарною ціною: як українці наживаються на бензиновій кризі

У той час, коли ситуація з паливом на українському ринку трохи покращується, хоч і залишається нестабільною, перекупники бензину продовжують збувати дефіцитний товар сумнівної якості за захмарними цінами.

Про це свідчить моніторинг оголошень на сайті OLX редакцією "Сегодня".

Так, мешканцям Київської області – Софіївської Борщагівки, Вишневого, Боярки та Святопетровського пропонують купити популярний вид бензину Mustang 95, який зазвичай реалізується на заправках WOG. Якщо на АЗС ціна на M95 становить 52 грн/л, то в інтернеті його збувають по 75 грн/л.

У Миколаєві перекупники продають бензин А-95 за 80 грн/л, тоді як на заправках по Україні цей вид пального реалізують у середньому за 51 грн/л. Власник готовий здійснити угоду лише при покупці від 10 літрів. Він запевняє, що паливо "якісне з Європи, а не розфарбована бодяга". За домовленістю готовий також продати дизель.

У Кривому Розі пропозиції ще сумнівніші – без чітко зазначеної ціни намагаються збути бензин А-95. Покупців запевняють, що можуть продати будь-яку кількість, а при великому замовленні буде гарна знижка.

В Ірпені чоловік продає "солярку" та бензин, запевняє, що продукція – з АЗС WOG та OKKO. Проте ціна дуже відрізняється від офіційної: за літр дизеля виставили ціну 49 грн., а бензину – 45 грн. Щоправда, не уточнюється, який саме бензин у продажу.

Житель Черкаської області намагається "з рук" продати великі партії бензину та дизеля нібито із мережі OKKO. Чоловік запевняє, що А-95 не є спиртовим і продає за раз від 100 літрів за ціною 50 грн/л. В наявності також дизель 53 грн/л.

Інший автор у Черкасах розвозить А-95 у каністрах за умови переливу одразу в машину покупця чи інші каністри. Запевняє, що пальне із місцевої заправки "Перон", а сам хоче перейти на електроавтомобіль. За його словами, вартість бензину у Черкасах становить 61 грн/л. Тому потенційному покупцеві доведеться заплатити, мабуть, ще більше.

У Дарницькому районі Києва "з рук" продають популярний бензин Pulls 95 та Pulls Diesel, який зазвичай реалізують у мережі OKKO, та талони з цих же АЗС. Замовити поза чергами пальне коштує дорожче, ніж на заправці – 68 грн за літр бензину та 73 грн за літр дизеля. Одній людині збувають не менше 40 літрів за раз.

Деякі з інтернет-підприємців прикриваються не менш популярною мережею БРСМ-Нафта. У Броварах продають бензин А-92 нібито із цих заправок за ціною 65 грн/л, тоді як безпосередньо на АЗС ціна становить 49,99 грн/л.

Раніше ми писали, чи зможе держава знизити ціни на пальне.