RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Не лише бензин та низка продуктів: Україні загрожує ще один дефіцит

В Україні через війну з росіянами, які намагаються захопити нашу країну, спостерігається дефіцит пального, солі та деяких продуктів, також можуть виникнути проблеми із купівлею побутової техніки.

Про це розповів співвласник онлайн-рітейлера Rozetka Владислав Чечоткін, пише Forbes.

Як відомо, в Україні заблоковані морські порти, що унеможливлює доставку товарів морем. Наземні шляхи доставки невеликих партій також утруднені через велику завантаженість. На цьому фоні може виникнути дефіцит побутової техніки.

"І виробники, і дистриб'ютори роблять все, щоб запобігти цьому дефіциту. Але треба розуміти, що нестабільна гривня плюс зруйнований ланцюжок поставок призводять до того, що він точно буде. І точно буде проблема з асортиментом", - прогнозує Чечоткін.

Він уточнив, що базовий асортимент - холодильник і пральна машинка буде, але з покупкою "чогось особливого" будуть складності.

За словами Чечоткіна, ситуацію можуть пом'якшити малі підприємці, які завозитимуть маленькі партії товару з різних країн.

"Так, це буде дорожче. І не буде асортименту. Але вони завжди швидше йдуть на кардинальні зміни. Ось ця нестабільність породить нових гравців та нових зірок. Тому що завжди криза – це нові можливості", – резюмував співзасновник Rozetka.

Як повідомляв "Апостроф", глава уряду Денис Шмигаль заявив, що війна, яку затіяла Росія, завдає колосальних втрат державному бюджету України. Щомісяця дефіцит досягає п'яти мільярдів доларів.