RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

​ Кабмін ухвалив нову економічну стратегію в умовах війни: що змінилося

Український уряд ухвалив нову економічну стратегію в умовах війни, яка, зокрема, передбачає безповоротну грантову допомогу малому та середньому бізнесу, підтримку українських виробників.

Про це оголосив прем’єр Денис Шмигаль, якого цитує його пресслужба.

За його словами, нова економічна стратегія включає загалом вісім програм. Вони будуть спрямовані на створення робочих місць шляхом підтримки бізнесу, держзамовлення, будівництва, кредитування, працевлаштування тих, хто втратив роботу.

"Уряд запускає нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни, допоможе нашій економіці вистояти та стане фундаментом для післявоєнного відновлення", - сказав Шмигаль.

Також вона передбачає безповоротну грантову допомогу малому й середньому бізнесу, підтримку вітчизняних виробників та будівництво нової інфраструктури.

Перша програма: мікрогранти на запуск власного бізнесу. У результаті з'являться тисячі нових мікробізнесів.

Друга програма: гранти на розвиток переробних підприємств, що спеціалізуються на деревообробці, меблевому виробництві, виробництві одягу, фурнітури, будматеріалів, агропереробку. На безповоротні гранти можна буде купити обладнання.

Третя програма — безповоротні гранти в агросфері (часткова компенсація вартості теплиць - на типові проєкти модульної теплиці розміром 2 га). Передбачається будівництво близько трьох тисяч теплиць.

Четверта програма - гранти (співфінансування держави з бізнесом) на висадку нових фруктових і ягідних садів. Очікують, що буде висаджено нових садів загалом на площах до 10 тисяч га.

Для участі у програмах потрібно подати заявки через "Дію", а далі - робота з банком.

Як повідомлялося, раніше президент Володимир Зеленський розповів про те, якою має бути економічна політика держави під час війни.