RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Торкнулося лише військових: в Україні скасували 8-річний податок

У неділю, 19 червня, Верховна Рада України скасувала військовий збір, який існує упродовж восьми років, для деякої категорії громадян. Його не платитимуть тільки військовослужбовці.

Про це повідомив народний депутат України, член фракції партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко на своєму каналі у Telegram.

"Парламент ухвалив законопроєкт, за яким на період дії воєнного стану доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців не підлягають оподаткуванню військовим збором!", - написав Гончаренко.

Відповідне рішення Верховної Ради щодо проєкту закону № 7432, зареєстрованого 3 червня, також з'явилося на офіційному сайті парламенту України. "За" проголосувало 314 депутатів, не голосувало - 56.

Нагадаємо, в Україні ввели військовий збір тимчасово з 3 серпня 2014 року з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави. У 2022 році в уряді заявили про необхідність збільшення розміру військового збору з 1,5 до 3%.

Раніше ми писали, що більшість податкових пільг можуть скасувати, які були введені для зниження податкового навантаження на бізнес для стимулювання економіки української держави.