RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Яку фінансову допомогу можуть отримати переселенці у липні: всі подробиці

Люди, які змушені були покинути свої домівки, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях або, де ведуться активні бойові дії продовжують отримувати допомогу від держави та іноземних організацій.

Жителі яких областей можуть претендувати на виплати, а також, хто готових надавати грошову допомогу розповідає "Апостроф".

Так, згідно даних Мінреінтеграції, станом на кінець червня до переліку територіальних громад, які перебувають у зоні бойових дій чи в тимчасовій окупації, належать ОТГ у:

  • Донецькій;
  • Дніпропетровській;
  • Запорізькій;
  • Луганській;
  • Миколаївській;
  • Сумській;
  • Харківській;
  • Херсонській областях.

Це означає, що внутрішньо переміщені особи, які виїхали з цих областей, можуть отримувати грошову допомогу від держави та міжнародних організацій за різними умовами.

Державна програма

Україна виплачує переселенцям по 2000 гривень на дорослу особу та 3000 тисячі на дитину чи людину з інвалідністю. Кошти надаються людям, які виїхали із вищеперерахованих територіальних громад, а також тим, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання через війну.

Підтримка Червоного Хреста

Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України надає виплати малозабезпеченим сім’ям, які мають відповідний офіційний статус і до повномасштабного вторгнення проживали в громадах, що постраждали від збройного конфлікту. Підтримка надається у розмірі 2500 грн на особу.

Виплати від ООН

Ця організація також допомагає ВПО - на одну людину, але не більше, ніж трьом особам на сім'ю, незалежно від того дорослий це, чи дитина, виплачують 2220 грн упродовж трьох місяців. Щоб отримати допомогу від ООН, потрібно звернутися до органів соціального захисту населення у місті проживання.

Пропозиція від ЮНІСЕФ

Багатодітні сім'ї або сім'ї з двома і більше дітьми, де є дитина з інвалідністю, можуть претендувати на грошову підтримку від ЮНІСЕФ. Організація надає 2200 грн щомісяця на кожного члена сім’ї, але не більше ніж на п’ятьох осіб. Для участі у програмі потрібно заповнити заявку на сайті організації.

Допомога від Норвезької ради у справах біженців (NRC)

Внутрішньо переміщені особи та українці, які проживають у районах, що постраждали від бойових дій, можуть отримати 2200 грн на кожного члена сім’ї від Норвезької ради у справах біженців. Виплати надають упродовж трьох місяців. Для отримання грошей потрібно зареєструватися на участь у програмі у месенджері WhatsApp та почекати 10 днів на розгляд заявки. Якщо надання підтримки схвалять, суму зарахують за місяць після реєстрації.

Допомога від криптобіржі

Одна з найбільших світових криптобірж Binance виділила 1,2 млн доларів на допомогу українцям зі статусом внутрішньо переміщених осіб. Для реєстрації потрібно пройти верифікацію у фонді Rotary Kyiv, "Паляниця" або iSans і подати заявку. Упродовж трьох місяців на криптогаманець нараховуватимуть по 75 доларів (2215 грн), які потім можна вивести на банківську картку.

Допомога від ADRA Ukraine

Благодійна організація ADRA Ukraine також підтримує українців і непростий для них час. На грошову допомогу у розмірі 6600 гривень можуть розраховувати сім’ї з дітьми, багатодітні сім’ї, вагітні, особи віком понад 50 років з інвалідністю, люди з інвалідністю чи пораненням внаслідок бойових дій, які проживають у областях, де ведуться бойові дії чи виїхали звідти.

Виплати за прихисток

Українці, які безкоштовно прихистили за програмою "Прихисток" людей у себе вдома, що мають статус ВПО, можуть отримати фінансову допомогу від Червоного Хреста через ПриватБанк. За одну особу на добу передбачено 14,77 грн, або 450 грн за місяць. Гроші перераховують через платіжну систему PrivatMoney. Суму нараховують наступного місяця, відповідно до зареєстрованої інформації про кількість осіб, яким надали прихисток.

Раніше ми писали, як отримати компенсацію за розміщення переселенців.