RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Одній із категорій пенсіонерів полегшили отримання виплат: кого стосується

В Україні полегшили процедуру отримання виплат деяким категоріям пенсіонерів – йдеться про непрацездатних переміщених осіб.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Глава відомства Марина Лазебна повідомила, що Кабмін схвалив рішення щодо забезпечення виплат пенсій та надання державної допомоги людям, які були визнані судом недієздатними, а також є внутрішньо переміщеними особами.

Це рішення відкриває можливість перераховувати пенсії або надавати державну соціальну допомогу недієздатним людям. Це стосується тих, хто не має опікунів або тих, хто втратив зв'язок з опікунами і перебуває в установах на повному державному утриманні з проживанням.

Органи Пенсійного фонду України мають право переказати частину пенсій чи соціальної допомоги цим людям – ці гроші можна переказати на рахунки закладів, у яких перебувають дані люди. Зробити це можна на підставі повідомлення відповідного уповноваженого органу.

Як писав "Апостроф", раніше у Пенсійному фонді України озвучили алгоритм оформлення пенсій громадянам, які опинилися під російською окупацією.