RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Можна торгувати: у США озвучили дивне рішення щодо Росії

Міністерство Сполучених Штатів вирішило послабити санкційні обмеження проти Російської Федерації, дозволивши деякі транзакції. Рішення, ймовірно, пов'язане з перемовинами у Туреччині.

Про це свідчить відповідний документ Управління контролю іноземних активів Мінфіну США.

Так, дозволяються транзакції з Росією, якщо вони стосуються добрив, продовольства, посівних матеріалів, ліків та медичного обладнання.

Окремо Сполучені Штати вивели з-під санкцій компанії пов'язані з російським "Газпромом" та "Альфа-банком".

Зауважимо, що 13 липня, у турецькому Стамбулі відбулися переговори за участю делегацій України, Росії, Туреччини та ООН, де підняли питання забезпечення морських коридорів для експорту українського зерна. У підсумку - Росія погодилася на перемир'я під час транспортування вантажів із українських портів. Наступного ж дня РФ продовжила свій кровавий терор, завдавши ракетного удару по центру Вінниці, де перебували мирні люди, що призвело до багатьох загиблих та поранених.

Також ми повідомили, що Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві після обстрілу Вінниці закликало американських громадян негайно виїхати з України через загрозу подальших терактів РФ.

Нагадаємо, що в Туреччині у червні заявляли про досягнення консенсусу щодо створення "операційного центру" з вивезення зерна з українських портів, заблокованих Росією.