RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні верифікують пенсії: що це означає і хто може втратити виплати

Міжнародна організація УВКБ ООН виділила грошову допомогу 65 тисячам пенсіонерам з України, які не є внутрішньо переміщеними особами, по 6,6 тисячі гривень на кожного.

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Хто із 65 тисяч українських пенсіонерів отримають грошову допомогу від ООН, вирішуватиме Міністерство соціальної політики України. Відповідні виплати здійснюватимуться протягом трьох місяців по 2 200 гривень. Для цього потрібно подати заявку через онлайн-платформу "єДопомога" таким чином:

  1. Виділити розділ "Виплати від міжнародних організацій" на цій онлайн-платформі;
  2. Натиснути кнопку "Заповнити заявку на допомогу";
  3. Вибрати соціальний статус ("Пенсіонер");
  4. Ввести особисті дані (прізвище, ім'я, по батькові, РНОКПП (ІПН) – ідентифікаційний код, дату народження та номер телефону);
  5. Введіть номер IBAN (номер банківського рахунку). За відсутності IBAN можна вибрати пункт "Відсутня карта", тоді виплати будуть надсилатися через "Укрпошту".

Важливо уточнити, що заявка не гарантує отримання цієї допомоги. Мінсоцполітики розглядатиме на цю допомогу, насамперед уразливі категорії пенсіонерів, наприклад, із найменшою пенсією. Зареєстровані на "єДопомозі" користувачі у разі неотримання коштів від ООН зможуть претендувати на грошові виплати від інших міжнародних організацій у майбутньому.

Заявку на надання такої допомоги може подати кожен громадянин України. Реєстрація не гарантує отримання допомоги, але українець уже буде вважатися претендентом на отримання допомоги. Щоб зареєструватися в "єДопомозі", необхідно заповнити особисті дані та обрати свій соцстатус:

  • внутрішньо переміщена особа;
  • особа з інвалідністю;
  • пенсіонер;
  • самотня мати чи батько;
  • багатодітна родина;
  • отримувач допомоги малозабезпеченим сім'ям;
  • жоден із зазначених вище.

У разі виділення грошової допомоги однією з цих категорій міжнародними організаціями, заявку користувача розглянуть автоматично. Якщо буде ухвалено рішення про надання таких виплат, то гроші надійдуть на вказаний рахунок чи відділення "Укрпошти".

Раніше ми писали, як переселенцям знятися з обліку ВПО та що загрожує при незаконному отриманні виплат.