RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українцям приходять "космічні" платіжки за газ: як досягти перерахунку

Через помилки в облгазі або у разі невчасного подання показників лічильників, існує загроза отримати завищені платіжки за газ в Україні. Якщо це сталося, необхідно звернутися до облгазу з вимогою провести коригування рахунку.

Читайте також: Яким буде тариф на опалення та чи можуть його підвищити

Про це йдеться на Facebook-сторінці Газопостачальної компанії "Нафтогаз України".

Так, до компанії звернулася жінка, яка затребувала пояснення, оскільки вона отримала майже 6 тисяч гривень боргу за літні місяці, проте, за її словами, вона стільки не могла використати.

"Поясніть мені, будь ласка, як нараховується оплата!Мені на нульові показники нарахували майже 6000 грн боргу. В червні (літньому!!!) місяці ваша організація сама придумала мені 300 м³ витраченого газу у квартирі! Цікаво куди я витратила стільки газу влітку, якщо я і взимку стільки не витрачаю!", - написала вона.

На це представники компанії відповіли, що принцип обліку обсягів спожитого газу відбувається за певним алгоритмом.

"Споживач, кожного місяця, з 1-го по 5 число передає показники лічильника Оператору ГРМ; Оператор ГРМ передає дані спожитого об’єму Оператору ГТС; ГПК "Нафтогаз України" подає запит щодо об’ємів по споживачам до Оператора ГТС, який в свою чергу надає дані по надісланому запиту. Після чого ГПК «Нафтогаз України» нараховує суму до оплати.", - йдеться у повідомленні.

Тобто, у разі незгоди з нарахованими обсягами, людині необхідно звернутися в облгаз для коригування. Після того, як буде отримано скориговані дані від облгазу, за конкретним рахунком буде здійснено перерахунок суми до оплати.

На сьогодні механізму автоматичного переказу коштів між компаніями, на жаль, не існує.

"Зверніть увагу: згідно із законодавством України, ваш попередній постачальник не може відмовити вам у поверненні переплати", – додали у "Нафтогазі".

Раніше ми писали, як новим клієнтам "Нафтогазу" отримати та сплатити рахунок.