RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У розмірі п'яти прожиткових мінімумів: як українцям отримати одноразову допомогу у 12 тисяч

Деякі випускники педагогічних ВНЗ при оформленні на роботу можуть отримати одноразову допомогу від держави у розмірі понад 12 тисяч гривень – йдеться про майбутніх освітян середньої освіти.

Про це повідомляє VisitUkraine.today.

Згідно з постановою Кабінету міністрів "Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів", українські фахівці-початківці зможуть отримати одноразову виплату в п'ятиразовому розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня поточного року. У 2022 році це – 2481 гривень, а виплата становитиме 12405 гривень.

Повідомляється, що на виплати мають право випускники ВНЗ:

  • які мають ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей у галузі знань Освіта/Педагогіка;
  • які мають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста;
  • мають ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності та галузі знань.

Для отримання фінансової допомоги необхідно укласти трудовий договір на посаду педагогічного працівника в установі загальної середньої (школа) або професійної (професійно-технічної) освіти на строк не менше 3 років. Після цього заяву про фінансову допомогу потрібно подавати до вузу, де було отримано диплом. До нього також необхідно додати копію трудової книжки та трудового договору педагогічного співробітника.

Документи подаються до 10 жовтня 2022 року, а кошти буде нараховано до кінця поточного року.

Ті випускники, які закінчать навчання у листопаді-грудні 2022 року, але встигнуть подати заявки, зможуть отримати виплати наступного року.

Раніше ми писали, що у 2022 році вступ до закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ максимально спрощено. Зміни стосуються майбутніх поліцейських, нацгвардійців, рятувальників та прикордонників.