RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Частину українців можуть позбавити субсидій на комуналку: у Мінсоцполітики відповіли

В Україні частину громадян можуть позбавити субсидій на комунальні послуги. Йдеться про тих, хто має борги.

Про це повідомив заступник очільника Міністерства соцполітики Віталій Музиченко під час телемарафону.

Він розповів, що загальна сума заборгованості українців за комунальні послуги сягнула 100 мільярдів гривень. З огляду на це, боржникам буде відмовлено у наданні субсидії. Уникнути цього може або погашення боргу, або укладення договору реструктуризації заборгованості.

"Якщо людина не оплачує комунальні послуги, тобто має борги, і при цьому отримувала раніше субсидію, у цьому випадку споживач повинен погасити такі борги, або, принаймні, укласти договір реструктуризації з урахуванням розміру доходів, які він отримує", - зауважив він.

Таким чином, влада хоче, щоб субсидії стимулювали платіжну дисципліну.

"Субсидії стимулюють платіжну дисципліну, і ми можемо точно сказати, що 98-99% одержувачів субсидій – це сумлінні платники за житлово-комунальні послуги. Платіжна дисципліна серед цих споживачів - набагато вища, ніж у середньому взагалі за всіма споживачами", - додав він.

Для підписання договору про реструктуризацію, споживачі мають звернутись до постачальників комунальних послуг. Якщо такі договори буде укладено упродовж двох місяців з початку опалювального сезону - субсидії будуть призначені з початку сезону.

Нагадаємо, що раніше президент України підписав закони, які мають забезпечити цінову стабільність у сфері теплопостачання та фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго в опалювальний сезон.