RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Переселенці можуть отримати до 33,3 тис. гривень на сім'ю: як подати заявку

Українські вимушені переселенці під час повномасштабної війни можуть отримати від міжнародних донорів грошовому допомогу до 33,3 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соцполітики.

На грошову допомогу від міжнародних партнерів можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які перебувають в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО. Окрім цього, виплати розраховані на осіб, які проживають/перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях або таких, що знаходяться в зоні активних бойових дій України.

Нарахування грошової допомоги, за інформацією Мінсоцполітики, здійснюється за допомогою платформи "єДопомога", яка збирає заявки на виплати та за запитом Міжнародних організацій передає переліки заявників за запитуваною категорією.

Виплати для ВПО - які існують грошові допомоги

Допомога від ЮНІСЕФ. Призначена для багатодітних родин, які мають 3 і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла 2 років. Також на виплати можуть розраховувати родини, які мають 2 і більше дітей до 18 років, з яких принаймні 1 дитина з інвалідністю. Розмір допомоги складає 2220 грн на кожного члена сім‘ї (не більше 5 осіб), а максимальний - 33300 гривень. Виплата нараховується одним платежем за три місяці.

Допомога від Верховного комісара ООН у справах біженців. Пріоритет – ВПО з числа осіб, які одержують пенсію до 3000 грн. Виплати нараховуються впродовж трьох місяців у розмірі 2220 гривень на кожного члена родини.

Допомога в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Пріоритет – для ВПО з найбільш постраждалих регіонів Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Розмір щомісячної виплати (впродовж 3 місяців) складає 2220 грн на кожного члена домогосподарства, але не більш як для трьох осіб.

Допомога від Червоного Хреста. Пріоритетною категорією визначено малозабезпечені сім’ї, у тому числі із числа ВПО. На кожного отримувача передбачено 2500 гривень, але програма може бути індивідуально розширена.

Допомога від Міжнародної організації з міграції. Пріоритетною категорією визначено осіб з інвалідністю, у тому числі із числа ВПО. На кожного члена сім’ї щомісяця передбачено 2220 гривень, а виплати нараховуватимуться впродовж 3 місяців.

Допомога від RED ROSE CDS LIMITED. На пілотній стадії програми виплати призначені для внутрішньо переміщених осіб серед пенсіонерів та/або особ з інвалідністю. 2220 грн на кожного члена сім’ї, а ініціатива розрахована на три місяці з можливістю продовження.

Раніше ми розповідали, що вимушені переселенці отримуватимуть виплати по-новому.