RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Переселенці отримуватимуть виплати по-новому: які 5 змін внесено до правил

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 19 серпня за номером 923, виплати українським переселенцям будуть переводити з певними змінами.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на відповідну постанову уряду.

Так, є п'ять змін, про які потрібно знати українцям:

  1. У разі попадання громади до переліку громад, жителі яких мають отримувати виплати, допомога від держави буде перекладатися з першого числа місяця, наступного за місяцем попадання громади до цього списку.
  2. Органи соціального захисту проведуть призначення виплати протягом десяти робочих днів із дня подання заяви.
  3. При зміні місця обліку людям, які набули статусу ВПО, і у разі, якщо фінансової допомоги переселенцем не отримано, цю допомогу призначають за останнім місцем реєстрації ВПО.
  4. Якщо переселенці подали заяву на одержання допомоги через додаток "Дія" до 30 квітня поточного року, але допомогу не отримали, вони можуть подати повторну заявку. При цьому допомога призначатиметься за весь період. Водночас підтвердити факт подання заяви на допомогу ВПО можуть підтвердити у Мінцифрі, де є сформований список. Зробити це потрібно до 1 жовтня 2022 року, подавши відповідну заяву до органів соцзахисту.
  5. Допомога на проживання не ВПО, які набули цього статусу до 24 лютого цього року. У той же час на таку допомогу можуть розраховувати переселенці, які отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, а також ті, кому довелося повторно переміститися через повномасштабну війну Росії після 24 лютого.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Міністерству охорони здоров'я разом з обласними військовими адміністраціями доручено створити мобільні бригади, які займатимуться своєчасним проведенням вакцинації серед вимушених переселенців.