RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Опалювальний сезон 2022/23: як Україна готова до зими

Українців продовжує турбувати питання опалювального сезону 2022-2023 – за словами влади причин турбуватися немає, робиться усе можливе, аби громадяни жили у теплі і з газом.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду.

За його словами питання енергетичного сектору та підготовки до опалювального сезону зараз ключовий пріоритет урядової команди.

"Станом на кінець серпня нам вдалося накопичити на складах 2 мільйони тонн вугілля. Це майже утричі більше, ніж на відповідну дату минулого року. Українські шахти працюють 24/7. Формуємо всі можливі резерви", - пояснив Шмигаль.

Він також прокоментував ситуацію з газом. Так, станом на кінець серпня у підземних сховищах зберігається 13 млрд кубічних метрів блакитного палива, а за останній місяць було закачано більше 1 млрд кубічних метрів.

"Ми активно ведемо перемовини з нашими міжнародними партнерами щодо отримання коштів на додаткові закупівлі "блакитного палива". Зокрема, Уряд Норвегії планує виділити щонайменше 200 млн євро на відповідну підтримку України. Водночас ми говоримо і про передачу фізичних об’ємів газу, а не лише про кошти на його закупівлю на європейських біржах", - резюмував прем’єр-міністр України.

Раніше ми писали, хто ризикує залишитися без опалення взимку.