RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Сотні тисяч українців можуть залишитись без опалення взимку: названо причину

Найближчий опалювальний сезон буде складним, сотні тисяч споживачів можуть залишитися без тепла. Причина в технічному стані котелень, ТЕЦ і теплових мереж, багато з яких були пошкоджені в ході війни.

Як розповів Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко, за даними Мінрегіону, понад 800 об'єктів пошкоджено та виведено з ладу, більшість із них не підлягають ремонту, пише i-ua.tv.

Ще однією проблемою є наявність газу та вугілля. "Нафтогаз" заявив про нестачу близько 2 млрд. куб. м, які слід імпортувати. Крім того, близько 5 млрд. куб. м необхідно викупити в українських газодобувних компаній, на що потрібно 8 млрд доларів.

Водночас пошкоджено житлові будинки. Для підготовки до зими міська влада має провести обстеження багатоквартирних будинків та вирішити питання з відновленням пошкоджених ТЕЦ.

"Не впевнений, що ми встигнемо подати тепло в строк у всіх населених пунктах. Наприклад, щоб подати газ у будинок у Києві, пошкоджений обстрілом, витратили 3 місяці. Тому, якщо в будинку не буде активних людей, їх мешканці можуть залишитися без тепла. Також слід налаштовуватись на те, що у багатьох містах буде прохолодно у багатоквартирних будинках", – зазначив Попенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що найближча зима буде надскладною, але опалювальний сезон розпочнеться вчасно, а тарифи на опалення для людей не підвищуватимуть.